Circle on Cavill

LocationSurfers Paradise, Australia

PLACE Design Group was appointed as the Landscape Architect and Urban Design team on the Circle on Cavill project. Circle is located at the heart of the Gold Coasts re-born urban precinct.

The visually stunning high rise residential development is an award winning example of mixed use retail spaces at street level. Circle on Cavill has quickly become the new benchmark for Surfers Paradise urban design. While the line between public and private may appear blurred the resident’s recreation precinct on the third and fourth floor terraces is clearly detached from the public domain. The active, self policing and dynamic environment offered to the residents integrates elements/materials that guarantee a first class finish to a potentially harsh environment being only 100m to the ocean.
Water feature placement and plant selection have been made with careful consideration of winds, view lines and amenity of adjacent residences.
Offering heated, lap and lagoon style pools overlooking the retail precinct, Circle on Cavill recognises the residents need for relaxation away from the ‘buzz’ of Surfers Paradise. The landscape scale has been sensitive to the building resident’s requirements, integrating social zones; children’s play areas, with BBQ facilities to allow for different levels of interaction and personal privacy.