Jinmao Residence

The architecture of the project is arranged around the central building, connecting the landscape design wit two main courtyards.

  • Location
  • Ningbo, Zhejiang, China
  • 👤
  • Client
  • China Jinmao
  • 📅
  • Year completed
  • 2019

Sectors

Residential

In the lush garden, there are not only corridors for resting and talking with friends, but also spaces for active activities such as children’s playgrounds and dedicated jogging tracks. The large paved area combines functions such as seats and sports, cleverly meets the requirements of vehicle traffic, making the design an organic whole. Lanes and parking lots inside the residential area allow pedestrians to pass through; lush foliage leaves shade for vehicles and pedestrians. The key nodes and main entrance on the central axis are formal, while the main activity area is a relaxing residential garden. The design of the townhouse on the south side not only considers the needs of personal privacy, but also provides a wealth of private courtyard options.

Related projects

Bamboo Hill Vista/ Jin Yun Fang

Hangzhou, Zhejiang, China

Crown Land of China Display Area

Beijing, China

Domic

Sunshine Coast, QLD, Australia

Yungu Apartment

Hangzhou, Zhejiang, China

Related news and updates

Noosa eco-lair wins Queensland Landscape Architecture Award

Place Design Group Awarded Gold at Global Design Awards

Index warns council unit ban will impact boomer downsizers

The-Doris-Index