One Central

Modern minimalist aesthetics emphasise concise details, promotes artistic expression and contemplation, and is the inherent value of the project's landscape design.

  • Location
  • Fuzhou, Fujian, China
  • 👤
  • Client
  • Sunac China

Sectors

Residential

Located in an intersection of two major roads, the display area is small and affected by the surrounding noises. The concept of “One Pool, One Landscape” conforms to the conditions of the site, creating the multi-level landscape setting to improve the visitors experience and block the external noise.

The long and narrow entrance pathway allows visitors to complete the visual transition, leaving the noisy streets behind as they head towards the quiet inner courtyard. The pathway is bound by feature walls on both sides, however the unique landscape design has created a sense of space. The glass wall balances the heaviness of the stone wall, while the crape myrtle tree that peeps over the top of the wall renders the softscape to complement with hardscape at the entrance.

Related projects

Bamboo Hill Vista/ Jin Yun Fang

Hangzhou, Zhejiang, China

Crown Land of China Display Area

Beijing, China

Domic

Sunshine Coast, QLD, Australia

Jinmao Residence

Ningbo, Zhejiang, China

Related news and updates

Noosa eco-lair wins Queensland Landscape Architecture Award

Place Design Group Awarded Gold at Global Design Awards

Index warns council unit ban will impact boomer downsizers

The-Doris-Index