Royal Blue Mansion

  • Location
  • Hangzhou, Zhejiang, China
  • 👤
  • Client
  • Sunac China | Jincheng Group
  • 📅
  • Year completed
  • 2018

Sectors

Residential

Royal Blue Mansion is located in a newly developing area with open and expansive views to the surrounding mountains. To capitalize on this and its slightly elevated corner location the landscape design is more open to the street than many sales areas which enclose the building.

Visitors are greeted by the sight of a large metal flower sculpture which appears to be floating on a reflection pool. Open to the intersection the water feature uses the level change to create a dramatically overhung tension edge and, on the lower level fountains activate the edge of the pedestrian way. Metallic planters and screens provide gently curving forms that, combined with the pathways and plantings guide visitors to the sales center.

Related projects

West End Residences

Brisbane, QLD, Australia

West End Residences

Long Mansion

Chengdu, Sichuan, China

WIP
Long Mansion

Logan Youth Foyer

Brisbane, QLD, Australia

Logan Youth Foyer

Brisbane 1

Brisbane, QLD, Australia

Related news and updates

Place Design Group Awarded Gold at Global Design Awards

The-Doris-Index

Index warns council unit ban will impact boomer downsizers

Place Design Group announces strategic partnership with Innovociti

Mal Aikman