The Change

Designed as a series of cascading terraces and levels that extend the mountain style, The Change integrates the surrounding mountains and natural environment with modern style apartment living to create a unique, ecofriendly residential address.

  • Location
  • Hangzhou, Zhejiang, China
  • 👤
  • Client
  • Country Garden | Vanke Real Estate

Sectors

Residential

Entry to the site is through a long, low portal structure that leads to an enclosed courtyard that is open to the sky. This internal space is deliberately sparse in style with high vertical walls that mirror the feeling of the mountains behind and reflect the sky in the central water.

After entering the building, the landscape is again enclosed and framed by courtyard walls. Externally a single colourful groundcover combines with gravel and feature trees to create an image of refined elegance and calm.

From the main display house, a series of landscaped stairs take visitors to the display units and terraces above. The ground floor units have individual private courtyard spaces that expand the living space into the landscape. The larger terrace forms part of the public recreation spaces and acts as a series of “living rooms” for residents to use and enjoy.

Related projects

Hope Town Stage 2

Hangzhou, Zhejiang, China

Glorious Palace

Hangzhou, Zhejiang, China

Jinmao Palace (Daning) Display Area

Shanghai, China

Liu Ying Fang

Hangzhou, Zhejiang, China

Related news and updates

The Eco Lair in the Sand Dune

Domic Wins 2020 National Landscape Architecture Awards: Landscape Architecture Award for Gardens

Build to Rent comes to NSW Planning