The City Next

Using a modern and minimalist approach the landscape design has created a fresh and calm setting.

  • Location
  • Xi'an, Shaanxi, China
  • 👤
  • Client
  • China Resources Land
  • 📅
  • Year completed
  • 2018

Sectors

Residential

The deliberately large scale of the entry structure is softened by the circular “sky hole” which combines with a modern water feature and feature plantings to create an almost ritual feeling at entry. The combination of semi-transparent screens at the entry with more solid walls towards the building helps to create suspense when approaching the sales center. The main water feature is combined with a brilliantly reflective sculpture of a dragonfly that creates a feeling of tension between sculpture and the surface of the water.

Related projects

Szeyup Palace Display Area

Guangdong, China

Szeyup Palace Display Area

Hayfield Ripley

Brisbane, QLD, Australia

WIP
Hayfields

Beattie Road Residential Community

Gold Coast, QLD, Australia

WIP
(Beattie Road) Residential Community

Related news and updates

New Recreational Space for Ellendale

New Recreational Space for Ellendale

REARD Award Winners including Place Design Group

Place Design Group Awarded Gold At REARD Awards