Bamboo Hill Vista / Yan Shan Ju

To create a comfortable and lowdensity living environment for residents while accommodating the changeable mountain topography.

  • Location
  • Hangzhou, Zhejiang, China
  • 👤
  • Client
  • Vanke Real Estate
  • 📅
  • Year completed
  • 2017

Sectors

Residential

The project has a modern style with a feeling of classical orientalism. It aims to create a poetic living experience which includes elements of bamboo forests, paths, clouds and mountains. In the low-density sections the design has been shaped by the concept of Chinese ‘lanes and alleys’ to deliver a more communal, grouped effect for residents to enjoy. Narrow lanes and high fences reduce the disturbance of man-made noise and enhance the privacy of these courtyards.

Awards

Related projects

Park Mansion

Shanghai, China

Southern Mansion

Chengdu, Sichuan, China

The Cove – Stage One

Sunshine Coast, QLD, Australia

WIP

Related news and updates

Yungu Apartment Wins REARD Global Design Award

The Eco Lair in the Sand Dune

Domic Wins 2020 National Landscape Architecture Awards: Landscape Architecture Award for Gardens