Ingleburn Park

A play space designed to stimulate the imagination, maximising excitement through challenging play outcomes that utilise the area’s natural topography.

  • Location
  • Bardia, NSW, Australia
  • 👤
  • Client
  • Dahua Group

The newest addition to the Edmondson Park community precinct is the Ingleburn Park play space. Located alongside the northern corridor park, the playground is located to maximise usage and provide a central gathering area for the adjacent community and Bardia Public School.

The site has a significant change in level from street to parklands. Place Design Group utilised this level change to create a unique climbing wall, which, at its tallest point is 2 metres above the base ground level. This wall is suitable for all ages and provides a unique way to move through and around the play space. Children are presented with multiple ways to enter the lower play area, by fireman pole, climbing net, climbing wall or 1 of the 2 large slides.

Parents are able to watch the action from the upper portion of the park, shaded by custom shelters (seen throughout Edmondson Park) and picnic settings. The park will be a major attractor for the community once the area has established and offers something for everyone, another great addition to the thriving Edmondson Park, Bardia Community.

Related projects

Warril Parkland Nature Playground

Brisbane, QLD, Australia

Warril Parkland Playground

Variety Livvi’s Place Glenfield

Glenfield, NSW, Australia

Mont Saint Quentin Reserve

Bardia, NSW, Australia

WIP

Related news and updates

Designing play for everyone to stay

Field of Play

Variety Livvi’s Place officially opens at Glenfield