Macarthur Anglican School Integrated Studies Centre

  • Projects
  • Macarthur Anglican School Integrated Studies Centre

This new facility showcases a range of flexible spaces to suit the school’s hands-on minds-on active learning style, while incorporating a range of diverse outdoor zones that offer flexibility, accessibility and inclusivity.

  • Location
  • Cobbitty, NSW, Australia
  • 👤
  • Client
  • Macarthur Anglican School
  • 📅
  • Year completed
  • 2021

Sectors

Education

Macarthur Anglican School recently expanded their facilities with the addition of the ‘Warren Integrated Studies HUB’. The new building, designed by Mayoh Architects, combines a raft of subjects within a circular, split level design that revolves around a central ‘collaboration’ courtyard. The school provided a brief that outlined the need to access outdoor learning spaces and the opportunity to interact with nature – all while seamlessly integrating the landscape and built form.

Our strategy was to design a space that was functional, flexible, and inclusive. A space that would provide multiple opportunities for group gathering and facilitating learning, play, rest, and relaxation. It was important that internal classrooms had views to this courtyard, the design also addressed comfort of the users and provided sense of inclusion within the outdoor environment. The strong curved geometry of the buildings resonate within the landscape, where a series of circular arrays are repeated outwards from the central focal point – a large feature tree.

Image credit: Chris Warnes

Related projects

Bardon State School

Brisbane, QLD, Australia

Bardon State School

CathWest Innovation College

Sydney, NSW, Australia

The University of Queensland Placemaking & Landscape Strategy

Brisbane, QLD, Australia

Latest news and updates

2022 Economic Outlook

Revitalising An Urban Rooftop

5 minutes with Mark Burgess