Mont Saint Quentin Reserve

A local sporting and play destination, that pays respect to the invaluable history of the site, while looking to the future.

  • Location
  • Bardia, NSW, Australia
  • 👤
  • Client
  • Landcom

Transforming the traditional oval and its edge of mature trees, Mont Saint Quentin is designed to be a centre for local sporting activities and gatherings, weaving in a strong connection to the past.

Working closely with Landcom and the engineering team, Place Design Group advanced the existing concept design, delivering a number of cost saving design ideas all while ensuring the vision and the history of the site shone through.

Originally a military parade ground, the site has a rich history that was key to the development of the landscape design. This included retaining the heritage gates and avenue, specially selected plant species and interpreting the existing site barracks within the new playground.

The site’s AFL field is designed for local competition and includes a new amenities building, playing surface and perimeter fence.

The new playground is accessible and caters for a wide rage of users and ages.

Related projects

Warril Parkland Nature Playground

Brisbane, QLD, Australia

Warril Parkland Playground

Variety Livvi’s Place Glenfield

Glenfield, NSW, Australia

Related news and updates

Variety Livvi’s Place officially opens at Glenfield

Warril Parkland receives Outdoor QLD Award

Everyone’s invited: Inclusive Play comes to Livvi’s Place